Overslaan en naar de inhoud gaan

Poetsen met Azijn

Schoonmaakazijn heeft ten opzichte van chemische poetsmiddelen heel wat troeven in huis. Eerst en vooral hoef je met dit multifunctionele product in de voorraadkast geen resem aan andere, dure schoonmaakartikelen te voorzien. Daarnaast is het vriendelijk voor je portefeuille én onschadelijk voor het milieu en de gezondheid. Opgelet! Omdat azijn zuur bevat, is het wel niet geschikt voor het gebruik op natuursteen en ijzer.

Ontvetten met schoonmaakazijn

Glanzende oppervlakken vetvrij maken? Dat kan perfect met schoonmaakazijn. Zo volstaat één scheutje in water om kranen, ramen en afzuigkappen onder handen te nemen. Ook aangekoekte resten in pannen verwijder je gemakkelijk nadat ze enkele minuten in een laagje water met schoonmaakazijn weken. En datzelfde geldt voor een microgolfoven. Zet het toestel dertig seconden op met erin een schaaltje azijn en nadien wrijf je moeiteloos alle vuilresten weg met wat keukenpapier.

Wassen met schoonmaakazijn

Met een scheutje schoonmaakazijn in het vakje bestemd voor het naspoelwater van je wasmachine wordt je wasgoed zachter dan ooit. Hierdoor is het een budgetvriendelijk, ecologisch alternatief voor dure wasverzachters. Tegelijkertijd wordt je toestel ook ineens ontkalkt. Handig. Ook voor het verwijderen van gele zweetplekken uit kledij biedt schoonmaakazijn soelaas. Leg het een dagje te weken in een emmer water met een scheutje azijn, spoel het daarna na en was het mee in de wasmachine.

Ontkalken met schoonmaakazijn

Met schoonmaakazijn is het mogelijk om kranen, toiletpotten, douchekoppen of koffiezetapparaten te ontkalken. Wil je je toiletpot kalkvrij maken, giet er dan voor het slapengaan een kopje azijn in en laat dit één nacht inwerken. ’s Morgens kan je de kalkaanslag vervolgens gemakkelijk met de toiletborstel verwijderen. Bij elektrische apparaten maak je best gebruik van verdund azijn: 1/3 azijn met 2/3 water. Zet het toestel aan met en spoel het nadien na. Kranen of douchekoppen ontkalken doe je als volgt: draai het eindstuk van de kraan of de douchekop los en leg dit enkele uurtjes te weken in verdund azijn. Spoel na voor je ze terugplaatst.

Geurtjes verdrijven met schoonmaakazijn

Blijft er een frietgeur hangen in huis of ruikt de woning onfris na een feestje? Met schoonmaakzijn los je dit zo op. Breng een scheutje azijn in een pannetje met water aan de kook en laat het een kwartiertje doorkoken. Plaats daarna het pannetje in de ruimte die opgefrist dient te worden. Voor je het weet, zijn alle vieze geurtjes als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

Doe je toch liever een beroep op een expert om jouw woning kraaknet te houden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De huishoudhulpen van Glax zijn je graag van dienst.

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques? Dan kan je onze consulenten telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.