Overslaan en naar de inhoud gaan

Strijken als een pro

Op zoek naar tips om nóg beter te leren strijken? Goed nieuws, want je bent aan het beste adres voor tips & tricks.

Strijken voor gevorderden: de tips

Weten wat je strijkt

Sommige stoffen strijk je het best op een hoge temperatuur. Zo verdragen katoen en linnen temperaturen rond de 200 graden. Andere textielsoorten, zoals wol en synthetische stoffen, moet je op een lagere temperatuur strijken. Met een beetje ervaring leer je snel verschillende stofsoorten van elkaar te onderscheiden, maar als je toch twijfelt zijn er altijd nog de wasvoorschriften. De stippen in het strijkijzericoontje geven aan hoe warm de zoolplaat mag zijn: één stip betekent maximaal 110 graden, twee stippen 150 graden en drie stippen 200 graden.

Wat met prints?

Zet het strijkijzer nooit rechtstreeks op een T-shirt met een opdruk, want de print kan aan je ijzer blijven kleven. Onze tip? Leg een handdoek of zakdoek bovenop de print bij het strijken.

Strijkijzer ontkalken voor een vlekkeloos strijk

Waar warm water is, is na verloop van tijd kalk. Dat is niet anders voor een stoomstrijkijzer. De gaatjes raken dan verstopt, waardoor je ijzer bruine vlekken nalaat op de kleren. Je maakt de gaatjes makkelijk schoon met een doek gedrenkt in azijn.

Kleding vouwen

Je uitmuntende strijkwerk is snel tenietgedaan als je de kleding niet meteen opvouwt of de overhemden niet meteen aan een kleerhanger hangt. Maak indruk op je werkgever en volg altijd dezelfde methode om T-shirts, bloezen en broeken op te vouwen. Met perfecte stapeltjes als eindresultaat.
 

Doe je voor je strijk toch liever een beroep op een expert? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De huishoudhulpen van Glax zijn je graag van dienst.

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques? Dan kan je onze consulenten telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.